sätta upp mål

Mål!! Idag ska vi snacka om vikten av att sätta upp mål

Fram tills för drygt tre år sedan så var jag helt främmande för att sätta upp mål. Jag menar, vad skulle det ge mig? Men ack så fel jag hade. Ett par år senare och jag kan inte leva utan det. Att sätta upp mål har otroligt många positiva effekter och det är något som jag vill tips alla om att överväga att börja göra. Det behöver inte vara att ta över världen utan helt enkelt saker som tar dig framåt och bidrar till utveckling. Ett måste för en nybliven entreprenör.

Att sätta upp mål hjälper dig att planera framtiden

Att ha mål och delmål gör att det blir lättare att skapa en plan för din utveckling. Det blir även lättare att anpassa din vakna tid när du vet vad som måste göras. Struktur är a och o för dom flesta, att harva runt utan att veta vart man ska eller vad man vill skapar osäkerhet och sätter stopp för mångas utveckling.

Andra positiva effekter man kan få ut av att sätta upp mål är att det hjälper dig att fokusera samtidigt som det ökar ditt självförtroende. Att nå ett delmål ger oftast en positiv känsla som ger dig motivation att fortsätta mot nästa platå. Själv jobbar jag mycket med delmål just av den faktorn, att hela tiden se hur jag ”klättrar” gör att det blir betydligt mycket enklare att ta sig igenom tuffare perioder när man kan se tillbaka.

Glöm inte det viktigaste

Kom ihåg att inget händer av en slump. Det ligger hårt arbete bakom framgång och det är naivt att tro att man ska lyckas med det man vill uppnå utan att planera rätt och sätta upp mål.

Självklart finns det undantag, precis som med allt annat. Men för den stora massa gäller det att lägga ner det där lilla extra. Hårt arbete slår talang – alla dagar i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *