Utdelningsportfölj

Min ambition är att bygga en stabil utdelningsportfölj

I mitt första inlägg skrev jag om målet att ha flera inkomstkällor, en av dessa är bygga en stabil utdelningsportfölj för framtiden.

Att inte investera sina pengar borde vara ett brott, det vet alla entreprenörer. Kanske inte riktigt så strikt men ni förstår grejen. Om du investera dom pengarna du har möjlighet att undvara ger du dig själv förutsättningen att se dina tillgångar växa över tid och skapa en passiv inkomst. Någon alla borde ha som mål.

En utdelningsportfölj ger dig en sporadisk extrainkomst

Den största fördelen med att skapa en utdelningsportfölj är att man kan återinvestera den potentiella utdelningen i samma aktie efter utdelning. Lägg där till ränta på ränta-effekten och du kommer ha ett snabbt ökande värde på portföljen. Det faktumet att man ”får” pengar vid ett par tillfällen per år är även ofta en mental boost.

Börja med att kika på några klassiker som H&M, Investor, SEB och Swedish Match. Vad har dom för direktavkastning? Vad gör dom bra kontra dåligt? Hur ofta har dom utdelning och hur ofta höjer dom den? Det finns många parametrar att ta hänsyn till.

Aldrig försent att börja investera

Många tänker att dom borde ha börjat köpa aktier för tio år sedan, för vilken utdelning hade dom inte fått då? Men det är inget som hindrar dig från att tjäna en hel del pengar även om du börjar idag.

Att försöka pricka upp och nergångar på börsen är som att singla slant, du kommer aldrig kunna veta när det är rätt tid att gå in. Vill du börja investera långsiktigt så är det absolut bästa tidpunkten att börja på idag. Desto tidigare du kommer igång desto bättre förutsättningar har du för ett långsiktigt sparande.

Vill du skapa en passiv inkomst genom en utdelningsportfölj så tänk alltså på att:

  • Läs på om utdelningsaktier. Som sagt, A och O när du ska köpa aktier är att läsa på. Det är lättare än någonsin att köpa och sälja så fokusera bara på bolagen, vad är du ute efter och vilka är optimala för dig.
  • Se hur andra gör. Det finns enormt många aktie- och investeringsbloggar med tips där ute. Se inget som råd utan ta del av vad folk har att säga och gör en egen bedömning. I slutändan är det dina pengar som ska växa och det är viktigt att du förstår vad du håller på med.
  • Börja direkt, helst igår. Många väntar och funderar. Lär dig snabbt och börja spara idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *