Framgångsfaktor

Kunskap är en given framgångsfaktor för entreprenörer

En framgångsfaktor som är central för entreprenörer världen över är just kunskap. Samtidigt är kunskap svårt att sätta fingret på. En del studerar halva livet utan att för den delen ha användning av den kunskapen på allvar. Medans andra förtjänar sin kunskap genom att göra, misslyckas och lära.

Men jag tror att med precis som med mycket annat så är en blandning det bästa. Man kan så klart få ut en hel del av utbildningar om man fokuserar på rätt saker. Men samtidigt är jag ”learn by doing” ut i fingerspetsarna. Jag tror att dom allra flesta skulle kunna åstadkomma något stort om dom bara vågade tänka ett steg längre och inte vara så låsta vid vad som ”borde vara”.

Våga lita på din egen förmåga

Kunskap är utan tvekan centralt när det kommer till att lyckas. Men att veta allt innan du ger dig själv en chans kommer göra att du aldrig kommer ta steget för du kommer aldrig bli ”redo”. Det finns något som heter ”Fake it till you make it” och det ligger något i det. Ibland måste du bara våga börja och gå in för det helhjärtat. Du kommer lära dig det du behöver veta längs vägen. Våga helt enkelt sluta ifrågasätta och ha en självsäker attityd även om du innerst inne tvekar. Jag lovar att det kommer öppna nya dörrar.

En framgångsfaktor av många

Många vill ofta höra folk som har lyckats berätta sin story. Under lugna perioder fylls nyhetssidor av det. Vad fick just dom att ta sig hela vägen? Vilka hinder har dom tagit sig över? Och såklart, vilken är deras största framgångsfaktor? Vi kan inte få nog av att höra om framgångssagor.

Vilja, driv, motivation, engagemang och kunskap. Alla är framgångsfaktorer och majoriteten av alla som lyckas med det dom vill åstadkomma har någon eller flera av sakerna.

En annan precis lika viktiga och solklar framgångsfaktor är.. att bara våga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *