entreprenör lön

Vad har en erfaren Entreprenör i lön?

En entreprenör-lön. Brukar entreprenörer vara höginkomsttagare och vad tjänar man egentligen? Vad folk tjänar och har i lön är ofta något som många tycker är intressant och spännande, speciellt entreprenörer då det ofta inte är lika tydligt.

I regel har många entreprenörer flera inkomstkällor, att bygga en ekonomi på både prestation men även passiva inkomster, som att till exempel investera i esport, skapar en större trygghet. Men det är inte bara för tryggheten man vill ha flera inkomster. Att ha flera inkomster gör det lättare att vara lite mer våga i dom olika segmenten, då inte allt hänger på just det fallet. Och att våga ta ut svängarna och satsa är något som kännetecknar en framgångsrik entreprenör.

Vad tjänar man som entreprenör?

Det är såklart högst individuellt. Anledningen till att det sällan pratas om någon definitiv inkomst är just för att det inte finns någon. En entreprenör driver ofta ett eget företag (eller flera för den delen) och att fråga vad man tjänar som egenföretagare är som att fråga hur långt ett snöre är. Tar entreprenören i fråga ut lön? Eller aktieutdelning om ”hen” driver ett AB? Finns det sidoinkomster? Investerar ”hen” kapital i fonder och aktier? Det är otroligt mycket som avgör vad man tjänar.

Varför har man bilden av att en entreprenör-lön är så bra?

Just för att den så många gånger varit det hos dom du sett. Många av dom entreprenörer du läser om, ser och hör talas om har per definition lyckats. Det är därför du hör om dom. Media har, med all rätt, målat upp entreprenörskap som en definition av att lyckas, därav den klara bilden av att en entreprenör är ”rik”. Så är såklart inte fallet många gånger, även om det är den framgångsrik entreprenören vi kommer få fortsätta se där ute medans den som jobbar hårt för att enbart klara sig kommer hålla sig i skuggan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *